De Bruyne krijgt bijval: Alli was de ergste, ik denk dat hij hem wil kwetsen

De Bruyne krijgt bijval: "Alli was de ergste, ik denk dat hij hem wil kwetsen"

17-12-2017 10:55
1

Kevin De Bruyne maakte zaterdag in de topper tegen Tottenham Hotspur nog maar eens duidelijk wie de beste voetballer van de Premier League is. Met een grand cru-prestatie loodste hij Manchester City naar een zeer eenvoudige 4-1-zege. Dat resulteerde in heel wat frustratie bij de bezoekers.

Zowel Harry Kane als Dele Alli lieten zich negatief opmerken met een doodschop. Die laatste deed dat op de enkels van De Bruyne. Pep Guardiola veroordeelt de fase. "Het was een gevaarlijke actie, zoals die met Harry Kane en Raheem (Sterling, nvdr.). Maar dat is hun voetbal en het fysieke karakter van de Premier League. Daar moeten spelers zich aan aanpassen. Je zag wat er gebeurde. Gelukkig was het enkel een trap", aldus de Spanjaard bij Goal.

Voormalig scheidsrechter Graham Poll gaat een stap verder. Hij denkt dat Alli de enkel van De Bruyne opzettelijk raakte. "Die van Alli was de ergste van allemaal. Hij gaat over de bal, ik denk dat hij de speler wil kwetsen. Dat is overduidelijk een rode kaart", luidt zijn reactie. Alli kwam er van af zonder enige bestraffing, maar zal komende week hoogstwaarschijnlijk op het matje geroepen worden door de tuchtcommissie. De Engelse middenvelder ging immers ook tegen Fernandinho zijn boekje te buiten.