Afgekeurde goal geen drama: Mooie combinaties en uitstekende organisatie

Afgekeurde goal geen drama: "Mooie combinaties en uitstekende organisatie"

17-12-2017 10:20
1

Standard Luik en AA Gent werkten zaterdag een duel af waarbij een puntendeling de enige correcte weergave was, maar toch had de 0-0 er anders kunnen uitzien. In het absolute slot werd een kopbaldoelpunt van Samuel Gigot immers afgekeurd zonder reden. Yves Vanderhaeghe was opvallend mild.

De trainer van de Buffalo's was vlak na affluiten wel even bezig met de fase, maar focuste vooral op de prestatie van zijn elftal. Die vond hij meer dan behoorlijk. "Standard is een moeilijke verplaatsing, zeker door het enthousiasme hier van het publiek. Wij hebben echter een prima match achter de rug. Zeker voor de rust was het goed, met mooie combinaties tussen de lijnen. Ook onze organisatie was weer uitstekend. Kalinic hield ons wel goed recht op een bepaald moment", staat te lezen op de clubwebsite.

Met een puntendeling kon Vanderhaeghe uitstekend leven. "Door dit gelijkspel houden we Standard op vier punten, mijn reactie zou anders geweest zijn moesten we hier alsnog de boot ingaan. Ons parcours in de competitie mag nog steeds gezien worden. Week na week bevestigen we dat er een ploeg op het veld staat", geeft hij zijn jongens een compliment. Onder Vanderhaeghe verloor Gent nog maar één keer in de Jupiler Pro League, op bezoek bij Sporting Charleroi (2-1).