'Eerste competitietreffer levert Benteke mogelijk transfer op naar subtopper'

'Eerste competitietreffer levert Benteke mogelijk transfer op naar subtopper'

17-12-2017 10:03

Christian Benteke wist zaterdag een droge periode van zeven maanden te doorbreken. In de 0-3-overwinning van Crystal Palace op het veld van Leicester City tekende de Rode Duivel zijn eerste goal van het seizoen op. Meteen volgen er transferverhalen.

The Mirror weet namelijk dat Sam Allardyce, de trainer van Everton FC, een oogje heeft laten vallen op onze landgenoot. The Toffees namen afgelopen zomer afscheid van een andere Belgische goalgetter. Het vertrek van Romelu Lukaku werd toen niet echt opgevangen, want voorlopig staat de club uit Liverpool op een teleurstellende tiende plek.

Benteke zou daar dus verandering in moeten brengen. Door blessures kwam de Rode Duivel nog niet aan al te veel speelminuten deze jaargang, maar zaterdag schoot hij dus wel voor het eerst raak. Overigens weet The Mirror dat er eerst verkocht moet worden bij Everton alvorens er ruimte is voor aanwinsten. Pikant detail: Benteke kwam voor zijn periode bij Palace uit voor Liverpool FC, de aartsrivaal van Everton.