Boskamp geeft Clement en Genk raad in zoektocht naar nieuwe trainer

Boskamp geeft Clement en Genk raad in zoektocht naar nieuwe trainer

16-12-2017 23:34
1

Wie de opvolger van Albert Stuivenberg bij Genk wordt, is nog niet geweten. De Limburgers hopen Philippe Clement los te kunnen weken bij Waasland-Beveren. Volgens Johan Boskamp zou Clement een foute keuze maken door op dit moment naar Genk te trekken.

"Als ik Clement was, zou ik dat niet doen", zegt hij in Het Belang van Limburg. "Ik zou er goed over nadenken, want hij heeft heel veel te verliezen als hij nu al vertrekt. Bovendien heeft Genk de voorbije jaren al heel wat trainers versleten, terwijl het vaak stabiliteit predikt", aldus Boskamp.

De Nederlander vindt dat Genk een tussenpaus moet aanstellen. Eentje die het seizoen kan afmaken. "Ik zie meer in een scenario waarin Clement volgend seizoen overneemt. Dan kan hij de voorbereiding doen en de ploeg volledig naar zijn hand zetten."

"Ik begrijp perfect waarom het Genkse bestuur hem wil binnenhalen. Hij doet het heel goed met Waasland-Beveren. Je herkent echt zijn hand in die ploeg. Ze spelen leuk voetbal en koppelen dat aan resultaat. Bij Club Brugge waren er twijfels, maar in Beveren laat hij toch zien dat hij het trainer-zijn in de vingers heeft", besluit Boskamp.