Rokende trainer brengt Mertens aan het denken over zijn toekomst

Rokende trainer brengt Mertens aan het denken over zijn toekomst

16-12-2017 22:50

Dries Mertens is bezig aan zijn beste jaren ooit in zijn profcarrière. Bij Napoli kan de Rode Duivel vrijwel wekelijks overtuigen. De dertigjarige Mertens beseft echter dat er ooit een einde aan zijn profcarrière komt. Hij heeft alvast nagedacht over wat hij wel of niet gaat doen na het voetballen.

Trainer worden zit er alvast niet in voor Mertens. "Ik denk niet dat ik trainer word na mijn carrière als speler, zoiets levert gewoon te veel stress op. Of Maurizio Sarri daar momenteel mee te maken heeft? Hij rookt vijf pakjes sigaretten per dag, dat zegt eigenlijk wel genoeg", lacht Mertens in Corriere della Sera.

Napoli heeft het de laatste weken toch wat moeilijker. Dat beseft Mertens ook. "Het is een moeilijke periode en we gaan proberen dit te boven te komen, maar zo'n dingen kunnen gebeuren", blijft hij optimistisch.

"Ik denk ook niet dat we zoveel terrein hebben verloren. Boven ons staat enkel Inter en we zijn al bijna halfweg de competitie. Ik weet niet of we erin zullen slagen, maar ons doel blijft de Scudetto", besluit de Rode Duivel.