Chelsea-Belgen winnen moeizaam, hoofdrol Depoitre en wereldgoal Özil

16-12-2017 18:20

Chelsea heeft zich zaterdag voorbij Southampton geworsteld: 1-0. Arsenal was met diezelfde cijfers te sterk voor Newcastle United, terwijl het Huddersfield Town van Laurent Depoitre in een roodgekleurd duel overtuigend won van Watford.

Chelsea - Southampton: 1-0
Chelsea, met Thibaut Courtois en Eden Hazard zoals in de basis, had het moeilijk tegen Southampton. Maar in de extra tijd van de eerste helft krulde Marcos Alonso een vrije trap fraai binnen. Aan die score veranderde na rust niets meer. Hazard werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald, Michy Batshuayi bleef weer negentig minuten op de bank zitten.

Arsenal  - Newcastle United: 1-0
Arsenal won thuis eveneens met minimaal verschil. Newcastle United kon in het Emirates Stadium geen vuist maken. Halverwege de eerste helft tekende Mesut Özil voor de enige treffer van de middag. Dat deed de Duitser met een schitterende volley.

Watford - Huddersfield Town: 1-4
Tijdens het duel Watford - Huddersfield vervulde Laurent Depoitre een belangrijke rol tegen Christian Kabasele. Depoitre leverde de assist bij de 0-1, waarna Aaron Mooy Huddersfield op 0-2 zette. Het werd nog erger voor Watford, want aanvaller Troy Deeney kreeg tot overmaat van ramp een rode kaart.

Laurent Depoitre maakte er na rust 0-3 van met een prima knal. Toen Jonathan Hogg namens de bezoekers vervolgens eveneens rood kreeg, kon Abdoulaye Doucouré nog wat terugdoen. Het slotakkoord was desondanks voor Mooy.

Brighton & Hove Albion - Burnley: 0-0
Het Brighton & Hove Albion van bankzitter José Izquierdo (viel na 83 minuten) veroverde een punt tegen het verrassend presterende Burnley (0-0). Dat het er geen drie waren, was voor een groot deel te wijten aan Glenn Murray. Hij miste voor rust een strafschop, waardoor een nog grotere verrassing uitbleef. Steven Defour werd na 68 minuten gewisseld bij Burnley.