Casteels en Origi blameren zich tegen rode lantaarn, Bayern loopt verder uit

Casteels en Origi blameren zich tegen rode lantaarn, Bayern loopt verder uit

16-12-2017 17:40

Bayern München heeft zijn laatste competitiewedstrijd van 2017 winnend afgesloten. De ploeg van trainer Jupp Heynckes won op bezoek bij VfB Stuttgart nipt met 0-1.

Invaller Thomas Müller maakte pas in de 79e minuut het verschil voor Bayern, dat daardoor met een riante voorsprong de winterstop ingaat. Nummer twee Schalke 04 speelde namelijk met 2-2 gelijk bij Eintracht Frankfurt en ziet de achterstand op Der Rekordmeister oplopen tot elf punten.

Luka Jovic sloeg al na twee minuten toe voor Frankfurt, waarna Sebastién Haller de score na 65 minuten verdubbelde met een zeer fraai hakje. Schalke deed via invaller Breel Embolo iets terug en ontsnapte via Naldo zelfs nog aan een nederlaag. RB Leipzig en Bayer Leverkusen kunnen Schalke zondag wel passeren. Ook Hoffenheim en Borussia Dortmund zitten er kort achter. Zij nemen het om 18.30 uur tegen elkaar op.

Onze landgenoten Koen Casteels en Divock Origi konden niet voorkomen dat zij met Vfl Wolfsburg een zeer pijnlijke nederlaag leden tegen Köln: 1-0. Köln stond voor de match troosteloos laatste met amper 3 op 48. Christian Clemens bezorgde de thuisploeg met een goal in de 67e minuut de eerste zege van het seizoen.

Overige uitslagen:
Augsburg - Freiburg: 3-3
Werder Bremen - FSV Mainz 2-2