Vanaken zet Hanni op zijn plaats: De rangschikking is toch duidelijk?

Vanaken zet Hanni op zijn plaats: "De rangschikking is toch duidelijk?"

16-12-2017 15:58
14

Zondag moet RSC Anderlecht er alles aan doen om Club Brugge niet verder uit te laten lopen in de Jupiler Pro League. De Brusselaars staan momenteel al op tien eenheden van de West-Vlaamse koploper. Hans Vanaken weet dat het money time is.

De spelmaker van Club Brugge krijgt in Het Laatste Nieuws enkele uitspraken voorgeschoteld van Sofiane Hanni, die eerder had gezegd dat Club 'niet beter' is dan Anderlecht. "Op dit moment wel", countert Vanaken meteen. "We zijn de beste ploeg in België. De rangschikking is toch duidelijk? Een overwinning zou zeker een mentale tik zijn. Maar of het dan over is? Dertien punten. Dat zouden er nog zeven zijn bij het ingaan van de play-offs. Als je in Play-Off 1 twee speeldagen minder bent, kan het snel keren."

Daarnaast gaat Hanni ervan uit dat de Bruggelingen 'te snel te goed' zijn. Ook dat is larie, aldus Vanaken. "Kijk, sinds de invoering van de Play-Offs wordt gezegd dat je vooral in maart en april goed moet zijn. En dat als je in de reguliere competitie verliest, het maar anderhalf punt is. Natuurlijk wordt er over de titel beslist in de Play-Offs, maar elk punt dat je nu meepakt, moeten de anderen toch weer inhalen. Ik zie geen enkele ploeg zomaar even tien matchen op een rij winnen. En ik zie onszelf er ook geen drie of vier meer verliezen", besluit hij.