Buitenkans voor Belgische clubs? Musonda krijgt vrijgeleide om ploeg te zoeken

Buitenkans voor Belgische clubs? Musonda krijgt vrijgeleide om ploeg te zoeken

15-12-2017 20:36
1

De Belgische (top)clubs kunnen komende winter best eens navragen bij Chelsea wat er nu eigenlijk staat te gebeuren met Charly Musonda Junior. De Belgische middenvelder zette zijn handtekening onder een nieuw contract bij de club, maar mag toch (tijdelijk) vertrekken.

Musonda zette enkele weken geleden zijn handtekening nog onder een contractverlenging bij Chelsea. Hij blijft tot medio 2022 verbonden aan de Londenaren. Opvallend, want Musonda krijgt eigenlijk geen enkele kans bij The Blues. Antonio Conté rekent niet op hem. Van de Italiaanse coach mag Musonda gerust tijdelijk vertrekken.

"Ik ben blij voor hem, want het was de juiste beslissing om een nieuw contract te tekenen", vertelde Conté tegenover Goal. "De speler en de club namen de juiste beslissing. Nu moet hij ook de juiste beslissing nemen over zijn toekomst." Musonda gaf al aan dat hij hoopt ooit door te breken bij Chelsea, maar dat zit er nog niet meteen in. Volgens de eerder genoemde bron mag Musonda komende winter dan ook vertrekken op uitleenbasis.