Vanhaezebrouck wijst naar videoref en al het geluk in het voordeel van Club Brugge

Vanhaezebrouck wijst naar videoref en al het geluk in het voordeel van Club Brugge

15-12-2017 16:38
13

Hein Vanhaezebrouck heeft tijdens de persbabbel de druk verhoogd op de arbitrage. De coach van Anderlecht vindt namelijk dat tegenstander Club Brugge dit seizoen al heel vaak is bevoordeeld.

''Bij Club Brugge zitten de externe factoren voorlopig altijd mee - denk maar aan die wedstrijd in Eupen waar ze alsnog een punt pakten dankzij de videoref - en bij ons zitten ze altijd tegen: dat scheelt toch in het aantal punten'', trok Vanhaezebrouck van leer.

Volgens hem had het verschil dan ook kleiner moeten zijn. ''Ze hebben uiteraard kwaliteiten, het is lang geleden dat een club nog zoveel punten pakte. Als alle beslissingen correct waren geweest en als alle wedstrijden een videoref hadden gehad, dan stond Club nog altijd op voorsprong maar wel met een veel kleinere voorsprong, daar ben ik zeker van…''

Vanhaezebrouck was echter nog niet klaar. ''Overloop eens de wedstrijden. Bij Club hadden ze thuis denk ik een videoref tegen STVV maar die sliep toen… Dat er nu geen videoref is, is vreemd en niet de meest gelukkige situatie. Zeker in thuiswedstrijden: dan is de aanwezigheid van de videoref bepalend. Wij hebben altijd een videoref gehad in wedstrijden waarin nooit iets gebeurde, dat is tegenslag. Maar we zijn niet alleen. Kijk ook maar naar Zulte Waregem, zelfs als er wél een videoref was. Zij zitten ook niet toevallig in de hoek waar de klappen vallen op dat vlak, misschien niet toevallig twee keer tegen Club Brugge..'', doelt hij weer op bevoordeling van Blauw-Zwart.

Toch geloof
De Anderlecht-coach gelooft ondanks alles in een zege. ''Er zijn nog ploegen die hadden moeten winnen in Brugge, ik zag dit jaar een ploeg die drie strafschoppen had moeten krijgen maar er geen enkele kreeg. Dus niet alleen Anderlecht kan daar winnen, ook andere ploegen hadden dat gekund'', wees hij iedereen nog een laatste keer op gelukkige beslissingen in het voordeel van Club.

Lees ook: Pech blijft Anderlecht achtervolgen: Kums het volgende zorgenkind