Vanhaezebrouck klaar voor Club: We hebben 25 op 30 en we waren de beste ploeg

Vanhaezebrouck klaar voor Club: "We hebben 25 op 30 en we waren de beste ploeg"

15-12-2017 14:15
3

Anderlecht gaat zondag op bezoek bij leider Club Brugge. Paars-wit kan in het Jan Breydelstadion maar beter een goed resultaat neerzetten, wil het de kloof met Blauw-Zwart niet zien oplopen tot maar liefst dertien punten. In de wekelijkse persconferentie blikt Hein Vanhaezebrouck vooruit op de clash.

Na de pijnlijke nederlaag tegen Charleroi hoopt paars-wit tegen Club zijn rug te rechten. Vanhaezebrouck gelooft dat het verlies van vorige week niet blijft hangen. "Waarom zou er geen zelfvertrouwen zijn? We hebben 25 op 30 en we waren de beste ploeg. Nu hebben we 25 op 33 en zijn we nog steeds de tweede beste ploeg, met één puntje minder dan Club Brugge", reageert hij.

In de wedstrijden tegen Celtic en Bayern deed paars-wit het verre van slecht, ook dat neemt Vanhaezebrouck mee naar zondag toe. "We hebben gewonnen in Celtic, we hadden Bayern München kunnen kloppen thuis. Dus waarom zou er geen zelfvertrouwen zijn? Omdat we nu, ja, eens een uur gesukkeld hebben."

De eerste helft zag Vanhaezebrouck Anderlecht amper iets weggeven tegen Charleroi. "We hebben een analyseprogramma gevolgd. Ik heb gezocht naar de scoringsmogelijkheden van de tegenstrever. De eerste heb ik pas gezien in minuut 34, op de vrije trap waarop Deschacht rood heeft gepakt. Wij hadden er toen al vijf gehad", relativeert Vanhaezebrouck de nederlaag tegen de Carolo’s.