'Clement is gecharmeerd door Genk en vraagt goedkeuring aan zijn club'

'Clement is gecharmeerd door Genk en vraagt goedkeuring aan zijn club'

15-12-2017 14:00
8

Philippe Clement is dé topkandidaat om Albert Stuivenberg op te volgen bij Racing Genk. De trainer van Waasland-Beveren kan nu tekenen, maar ook na nieuwjaar én volgend seizoen zijn een optie. Toch opteert Genk zelf ervoor om hem nu al binnen te halen. Clement is gecharmeerd, hij vraagt aan Waasland-Beveren toestemming om te onderhandelen.

Donderdag was er tussen beide partijen al een eerste verkennend gesprek. Clement heeft duidelijk oren naar het voorstel van de Limburgers, want hij vraagt bij zijn club nu de toestemming om te gaan onderhandelen, aldus het Nieuwsblad. Tot een akkoord zal het allicht niet meteen komen, want Clement moet zaterdag met zijn team vol aan de bak in de derby van het Waasland, in en tegen Lokeren.

Clement is pas sinds deze zomer trainer van de Waaslanders, nadat hij jarenlang actief was als assistent bij Club Brugge. Onder de vleugels van Michel Preud’homme en enkele andere toppers kreeg hij de kneepjes van het vak onder de knie. Waasland-Beveren maakte tot dusver al veel indruk met leuk en attractief voetbal, met als gevolg de belangstelling van Genk.