Update: 'Antwerp legt eerste winteraankoop voor anderhalf jaar vast'

Update: 'Antwerp legt eerste winteraankoop voor anderhalf jaar vast'

15-12-2017 16:18

Royal Antwerp FC heeft in navolging van AA Gent de eerste versterking van de wintermercato al beet. De Fransman Romain Habran zou de technische staf voldoende hebben kunnen overtuigen van zijn kunnen. Dat brengt Het Nieuwsblad naar buiten.

Habran was al drie weken op proef bij Antwerp. Hij trainde mee om te bekijken of The Great Old vanaf januari eventueel zijn nieuwe bestemming kon worden. De 23-jarige flankspeler werd dit seizoen door Paris Saint-Germain al uitgeleend aan het Spaanse Mallorca, maar daar komt hij nauwelijks aan spelen toe. PSG plukt haalt hem daar weg en stalt hem volgens Het Nieuwsblad tot het einde van het seizoen bij Antwerp.

Het zal al de vijfde uitleenbeurt voor Habran betekenen, nadat de voormalige jeugdinternational van de U20 eerder ervaring op mocht doen bij Sochaux, Stade Laval en US Boulogne. Habran kon echter nog niet imponeren gedurende 49 optredens in de Ligue 2. De kersverse aanwinst van Antwerp kwam gedurende die matchen niet verder dan twee goals en zes assists. Antwerp haalde eerder al Dylan Batubinsika met succes op vanuit het tweede elftal van de Franse topclub.

Update 16u18: Er is via Het Nieuwsblad meer info naar buiten gekomen over de transfer van Habran. Speler en club zouden namelijk een akkoord hebben gesloten over een samenwerking van anderhalf jaar, met een optie voor een extra seizoen. Antwerp moet nog wel een deal sluiten met PSG, dat nog eigenaar is van de Fransman.