Pijnlijk! Vanhaezebrouck heeft amper 12(!) veldspelers ter beschikking op training

Pijnlijk! Vanhaezebrouck heeft amper 12(!) veldspelers ter beschikking op training

15-12-2017 13:24
8

Dat Anderlecht enkele dagen voor de belangrijke kraker tegen Club Brugge grote problemen heeft, werd donderdag nog maar eens pijnlijk duidelijk. Coach Hein Vanhaezebrouck had op de training nauwelijks twaalf inzetbare veldspelers tot zijn beschikking.

Olivier Deschacht en Lukasz Teodorczyk vielen qua inzetbaarheid vorig weekend al af, omdat beide heren een rode kaart kregen in de dramatisch verlopen match tegen Charleroi (1-3). Verder zijn ook de blessures van Kara Mbodji en Adrien Trebel waren bekend. Hun meespelen is ook al hoogst onzeker.

Mbodji en Trebel zijn echter niet de enige blessuregevallen in de selectie. Andy Najar is op de weg terug, maar Emmanuel Sowah is voor langere tijd out. De jonge rechtsback gaat zelfs onder het mes. Vanhaezebrouck kreeg er tijdens de oefensessie nog een zorgenkind bij. Nicolae Stanciu moest de training vroegtijdig staken vanwege last aan de adductoren.

Stanciu's landgenoot Alexandru Chipciu was helemaal niet van de partij. Chipciu verblijft in zijn vaderland Roemenië, nadat zijn vader begin deze week overleed. Om al deze reden hield Vanhaezebrouck slechts twaalf volwaardige veldspelers en drie doelmannen over. 

Lees ook: Plots zorgen bij Club Brugge? Vormer kampt met een verkoudheid