Vreven moet 'agressief' gedrag bekopen met tweede schorsing dit seizoen

Vreven moet 'agressief' gedrag bekopen met tweede schorsing dit seizoen

15-12-2017 12:40
1

Stijn Vreven is woest op scheidsrechter Siemen Mulder. De arbiter floot volgens de trainer van NAC Breda opzichtig in het voordeel van FC Twente. Na afloop van de wedstrijd (1-2 voor Twente) werd de scheidsrechter belaagd door een woeste Vreven.

"Moet ik alles opnoemen wat de scheidsrechter niet goed heeft gedaan? Laten we het daar niet over hebben. Het slaat nergens op. Bij de eerste goal ziet iedereen dat er een duidelijke duwfout aan vooraf ging. Daarna kregen we geen strafschop vanwege een handsbal. Dan speel je tegen twaalf man, dat is altijd lastig", zegt Vreven met gevoel voor understatement tegen FOX Sports.

"We gaan toch niet discussiëren over dat hij niet in ons voordeel was toch? Wij waren de betere partij en hebben de meeste kansen gehad. We waren voetballend beter dan de tegenstander. Wij verliezen door de scheidsrechter. Een zure nederlaag. Het doet pijn dat je deze wedstrijd verliest. Zeer onterecht, vind ik. Dat zijn altijd pijnlijke nederlagen. Ik heb tegen hem gezegd dat ik het heel raar vond."

Update 15/12 11.08: Vreven is door de tuchtcommissie van de KNVB geschorst vanwege zijn gedrag na de wedstrijd tegen FC Twente, meldt het Nederlandse BN DeStem. Onze landgenoot bejegende Mulder volgens de commissie op 'agressieve wijze' en moet de komende twee wedstrijden van NAC vanaf de tribune bekijken. Het is voor Vreven (ex-coach van Waasland-Beveren) al de tweede schorsing van dit seizoen.