Harde kritiek op Emery: ''Dat is verspilling van Thomas Meunier''

Harde kritiek op Emery: ''Dat is verspilling van Thomas Meunier''

15-12-2017 11:50
3

Thomas Meunier krijgt nauwelijks speeltijd bij Paris Saint-Germain en het moet voor de Rode Duivel fijn zijn geweest dat hij woensdag nog eens negentig minuten in actie mocht komen in de Coupe de La Ligue. PSG ging met 2-4 winnen bij Strasbourg en Meunier toonde tijdens de zege zijn klasse met twee assists. Critici vinden het onbegrijpelijk dat hij weinig speelt.

PSG-coach Unai Emery geeft altijd de voorkeur aan Dani Alves, waardoor Meunier voorlopig in alle competities niet verder kwam dan een totaal aantal van 816 minuten. Emery zei onlangs daarover: “Ik ben heel tevreden over Thomas Meunier. Ik heb hem gevraagd om wat geduld uit te oefenen. Dani Alves is klaar om alle wedstrijden te spelen en ik kan ook wat roteren'', aldus de Spanjaard.

Het geduld raakt van Meunier raakt echter op. Iets dat Rolland Courbis, de Franse ex-coach van onder meer Bordeaux, Toulouse en Marseille, volkomen begrijpt. Courbis steunt Meunier en haalt uit naar Emery. ''Over een speler als Thomas Meunier beschikken en die niet gebruiken, dat is verspilling. Het is jammer dat ze hem zo weinig gebruiken'', sprak de oefenmeester duidelijke taal.


Lees ook: 'Meunier is statuut bij PSG beu, Rode Duivel zoekt naar oplossing'