Clasie of Nakamba? 'Leko heeft zijn meest lastige keuze al gemaakt'

Clasie of Nakamba? 'Leko heeft zijn meest lastige keuze al gemaakt'

15-12-2017 11:29
5

Ivan Leko heet een luxeprobleem. De coach van Club Brugge heeft voor de topper tegen Anderlecht de keuze uit Jordy Clasie én Marvelous Nakamba, twee klasbakken. Volgens Het Laatste Nieuws heeft Leko de knoop doorgehakt.

Jordy Clasie was verre van fit toen hij in augustus van het Engelse Southampton werd gehuurd. Na hard werken staat de 17-voudig international van Oranje er helemaal. Clasie kreeg tegen Lokeren zijn eerste basisplaats van Leko en de Nederlander maakt direct zeer veel indruk naast landgenoot Ruud Vormer. Met zijn spel veroverde hij ook gelijk de harten van het Brugse publiek.

Met Marvelous Nakamba heeft hij echter een geduchte concurrent voor de positie op het middenveld. De Zimbabwaan ontwikkelde zich razendsnel tot een onbetwiste sterkhouder. Toch wordt verwacht dat hij ondanks zijn sterke prestaties zijn plek aan Clasie af moet staan, aangezien Clasie als de betere voetballer wordt beschouwd.

HLN meldt vrijdag dat Leko zondag inderdaad de voorkeur gaat geven aan Clasie. Het vermoeden van de krant werd bevestigd door het feit dat Nakamba tijdens de afgelaste bekermatch tegen Charleroi zou starten. Dit om Clasie te sparen voor de kraker tegen RSCA. Leko heeft in zijn achterhoofd het plan zitten om één spits op te offeren voor een driemansmiddenveld Nakamba-Clasie-Vormer, maar naar verwachting houdt hij vast aan twee spitsen.

Lees ook: Clasie waarschuwt concurrenten na basisplek: "Ik word steeds fitter"