'Ik zou nog meer Ballons d'Or hebben gewonnen dan Messi en Ronaldo'

'Ik zou nog meer Ballons d'Or hebben gewonnen dan Messi en Ronaldo'

15-12-2017 11:06
6

Diego Maradona heeft zich in een interview met het Spaanse AS kritisch uitgelaten over Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Ronaldo won onlangs voor de vijfde keer de Ballon d'Or, waarmee hij nu op gelijke hoogte met Messi staat. Toch wil Maradona het tweetal niet betitelen als de allerbeste spelers ooit.

"Zegt Ronaldo dat hij de beste speler aller tijden is? Vertel hem alsjeblieft dat hij normaal moet doen", schampert Maradona in gesprek met de Spaanse krant. Pluisje laat weten dat hij geniet van Messi en Ronaldo, maar dat ze wat Maradona betreft niet op eenzame hoogte staan. "Voor mij zijn dat Alfredo Di Stefano en Johan Cruijff. En daarna komen Messi en Ronaldo", reageert de voormalige Argentijnse superster op de vraag wie hij de beste ooit vindt.

Dat het duo sinds 2008 elk jaar de Ballon d'Or in de wacht heeft gesleept, zegt Maradona weinig. "Het begint een beetje saai te worden... Cavani, Mbappé en Ibrahimovic hadden het ook verdiend." Maradona zelf heeft de prijs nog nooit gewonnen, aangezien deze tot 1995 alleen aan Europeanen werd toegekend, tot teleurstelling van Pluisje. "Ik zou er nog meer gewonnen hebben dan Messi en Ronaldo."