Transfers verwacht bij Anderlecht: ''Zeker aanvallend is het nu te weinig''

Transfers verwacht bij Anderlecht: ''Zeker aanvallend is het nu te weinig''

15-12-2017 10:40
5

Het is aftellen naar zondag, de dag van de kraker tussen Club Brugge en Anderlecht. Er wordt volop vooruitgeblikt naar de altijd beladen topper tussen de twee aartsrivalen. Ook radiocommentator en analist Eddy Snelders geeft zijn mening. Hij acht de kans groot dat Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck in januari versterking krijgt. 

"De hand van de trainer is al zichtbaar, maar hij heeft wel meer tijd nodig dan gehoopt om het allemaal op punt te krijgen. En de vraag is of hij het met deze spelerskern zal kunnen doen. Want ik heb toch de indruk dat het met deze jongens moeizaam gaat om op dat allerhoogste niveau te raken. Hij beseft dat het met deze jongens alleen misschien niet zal lukken'', laat Snelders weten aan Sporza.

Snelders denkt dat Vanhaezebrouck zijn spelers voor de winterstop nog even de tijd geeft om zijn gewenste spel te brengen. "Hij probeert Anderlecht te laten voetballen zoals vroeger, over de grond en met veel combinaties. Daar wil hij sterkhouders als Kums, Dendoncker en Hanni sterker in maken. Het is de bedoeling dat ze dat na verloop van tijd oppikken. Maar als het niet lukt, moet er in januari ingegrepen worden'', oordeelt Snelders.

Volgens de analist is één versterking niet genoeg. ''Dan moet Anderlecht een paar transfers versieren om het niveau te krijgen dat Vanhaezebrouck voor ogen heeft. Zeker in het aanvallend compartiment is het nu te weinig'', besluit Snelders kritisch. Het is al algemeen bekend dat RSCA al druk op zoek is naar een nieuwe spits. De fans lijken definitief niet meer te moeten hopen op een terugkeer van Aleksandar Mitrovic.