Emotionele Ciman neemt gedwongen afscheid: Voetbal gaat snel, te snel

Emotionele Ciman neemt gedwongen afscheid: "Voetbal gaat snel, te snel"

14-12-2017 21:30
5

Laurent Ciman is geen speler van Montréal meer, hij werd deze week getransfereerd naar Los Angeles. Ciman had het liever anders gezien, maar door het Amerikaanse competitiesysteem kon hij heel gemakkelijk geruild worden. Hij neemt wel nog de tijd om afscheid te nemen van zijn fans.

Via Twitter maakt Ciman duidelijk dat zijn vertrek hem zwaar valt. "In voetbal gaat het snel, te snel. Je gaat 's avonds slapen in Montréal en de volgende ochtend word je wakker in Los Angeles. Ik verlaat Montréal zonder afscheid te hebben kunnen nemen. Ik had jullie zo graag bedankt, ik had jullie zo graag verteld hoe trots ik was om jullie kleuren te dragen en te verdedigen", schrijft hij.

De laatste twee jaar waren een droom voor hem. "In 2015 ben ik op een winteravond in Canada - excuseer, in Québec - aangekomen. Ik heb Montréal leren kennen als een prachtige stad. Ik ben verliefd geworden op de straten, de geur, de inwoners en de geschiedenis van de stad. Twee jaar geleden was Montréal een grote onbekende voor mijn familie. Nu maakt de stad deel uit van mijn familie."

"Ik zal dit avontuur nooit vergeten, niemand neemt me dit af. Ik weet dat me mekaar terug zullen zien. Ik zal misschien een ander shirt dragen op het veld, maar Montréal zit voor altijd in mijn hart. Daarom zeg ik niet vaarwel, maar tot snel. Want in voetbal gaat het snel... Ik kom terug", zo vertelt hij nog.