Jonge Belg verkommert op de bank in Frankrijk: Coach wil niet aan kapitein raken

Jonge Belg verkommert op de bank in Frankrijk: "Coach wil niet aan kapitein raken"

14-12-2017 16:05
1

Stef Peeters beleefde vorig seizoen een droomseizoen bij Sint-Truiden. Zijn sterke prestaties leverden hem een transfer op naar de Ligue 1, maar bij Caen komt de jonge Belg niet van de bank.

Peeters begon nog aardig aan het seizoen met vier invalbeurten in vijf wedstrijden, maar sinds oktober kwam hij niet meer van de bank. "Mijn sterke prestatie tegen Lorient in de beker had een keerpunt kunnen zijn, ik mocht twee weken later normaal gezien ook starten tegen Marseille, maar toen viel ik geblesseerd uit. Een blessure aan de adductoren kostte mij drie weken", vertelt Peeters in Sport/Voetbalmagazine.

Coach Patrice Garande blijft sindsdien het vertrouwen geven aan de 35-jarige kapitein Julien Feret. "Ik wist op voorhand dat ik het zou moeten opnemen tegen de kapitein. Op zich hoeft dat natuurlijk geen probleem te zijn. Behalve als je op een trainer stuit die niet aan zijn kapitein wil raken", aldus de 25-jarige Limburger.

Een transfer tijdens de winterstop zit er niet in. De jonge Belg heeft nog een contract tot 2020 en Caen is niet geneigd hem te laten gaan. Geen probleem voor Peeters. "Ik ben niet het type dat na zes maanden al weg wil. Sommige mensen zullen misschien al denken dat ik spijt heb van mijn beslissing, maar dat is niet het geval. Deze overstap is hoe dan ook een verrijking", aldus Peeters.