'Overbodige Man United-speler kan nieuwe start maken bij... Barcelona'

'Overbodige Man United-speler kan nieuwe start maken bij... Barcelona'

14-12-2017 13:00
5

Een schitterende transfer lonkt mogelijk voor Daley Blind. Het Spaanse Marca meldt donderdag dat de allrounder van Manchester United een optie is voor FC Barcelona.

Barça zou de naam van Blind (27) hebben genoteerd voor een winter- of zomertransfer. De belangstelling komt niet helemaal uit de lucht vallen: in 2014 werd Blind al in verband gebracht met de Catalaanse grootmacht en die link stak in de tussenliggende periode nog regelmatig de kop op. Inmiddels is de Oranje-international weer één van de kandidaten om de problemen van Barcelona in de achterhoede op te lossen. Hij kan als centrale verdediger, linksback en verdedigende middenvelder uit de voeten.

Blind zit op een dood spoor bij Manchester United, waar hij zijn basisplaats definitief kwijt is. Manager José Mourinho wil hem in de zomer echter niet transfervrij laten gaan. United heeft een eenzijdige optie om het aflopende contract van Blind met een seizoen te verlengen. Hoewel de oud-Ajacied dit seizoen pas vier keer in actie kwam in de Premier League, zal de club waarschijnlijk gebruikmaken van die optie. Op die manier voorkomt United dat hij gratis de deur uitloopt en kan het een flinke transfersom vragen.