Club Brugge-speler bekent: Deed pijn om bij Anderlecht te spelen

Club Brugge-speler bekent: "Deed pijn om bij Anderlecht te spelen"

14-12-2017 12:45
14

Bij Club Brugge maken verschillende spelers dit seizoen een flinke ontwikkeling door, en dat geldt zeker ook voor Dion-Johan Cools. De Belg van Maleisische origine staat vast in de basis op rechts. Bij de jeugd speelde hij nog heel even bij aartsrivaal Anderlecht.

Cools vertelt in Humo hoe hij daar precies terechtkwam. "Door een hervorming speelde de jeugd van OH Leuven plots alleen nog tegen kleinere ploegen. Dan ontwikkel je je niet. Anderlecht was al langer geïnteresseerd en kwam met een mooi plan: ze zouden me 's ochtends thuis oppikken om me naar school en de training te brengen.

"Zo'n dag begon om 6 uur 's ochtends, en om 9 uur 's avonds was ik terug thuis. Niet evident voor een jongen van veertien, vooral mentaal was het zwaar. Ik heb er veel geleerd, en Anderlecht wilde me ook niet kwijt, maar na dat jaar ben ik naar OHL teruggekeerd de eerste ploeg was ondertussen weer naar Eerste Klasse gepromoveerd."

Zijn hart klopt echter wel degelijk voor Club Brugge, de favoriete ploeg van zijn vader. "Mijn vader maakte er nog een grap over: `Trek in je eerste wedstrijd maar een Club-truitje onder dat van Anderlecht aan'. Voor alle duidelijkheid: dat heb ik níét gedaan. Natuurlijk deed het pijn, maar je mag je toekomst niet van zoiets laten afhangen. Brugge was toen geen optie, want ik wilde absoluut niet bij een pleeggezin of in een spelersappartement worden ondergebracht."