Onthuld: daarom pakte Van Steenberghe zijn koffers bij Club Brugge

Onthuld: daarom pakte Van Steenberghe zijn koffers bij Club Brugge

14-12-2017 12:15
3

Club Brugge heeft dit seizoen een keepersprobleem, en dat leidde zelfs tot het ontslag van keeperstrainer Jan Van Steenberghe. De 45-jarige Van Steenberghe was het volgens Sport/Voetbalmagazine totaal niet eens met de comeback van Ludovic Butelle.

Leko haalde Butelle dit seizoen terug van onder het stof, maar Van Steenberghe begreep niet waarom. "Butelle werd eind november opgevist door Leko. Tot wanhoop van Jan Van Steenberghe, die wél nog geloofde in Horvath, ook al waren de statistieken van de Amerikaan dit seizoen niet indrukwekkend: 19 tegendoelpunten in 16 matchen, waarin hij slechts vijf clean sheets noteerde."

Het oordeel van Van Steenberghe werd dus genegeerd. "Op de dertiende speeldag – symbolisch – werd hij door Hubert gepasseerd, maar de ex-doelman van Standard werd na 4 matchen (3 tegengoals, 2 clean sheets) én een blunder in de competitiematch tegen Zulte Waregem snel af geserveerd. Terug naar af, in casu Ludovic Butelle, en een zoveelste verschil in visie tussen de nieuwe T1 en de keepertrainer, sinds januari 2014 in loondienst."

Inmiddels is het de Kroaat Tomislav Rogic die de keepers van Club Brugge onder handen neemt. Hij werkte in het verleden al bij Zenit en Shakhtar Donetsk. De verbintenis met Van Steenberghe werd officieel in onderling overleg verbroken.