'Duidelijk signaal voor Kompany, Man City heeft twee nieuwkomers op het oog'

'Duidelijk signaal voor Kompany, Man City heeft twee nieuwkomers op het oog'

14-12-2017 12:00
2

In de zoektocht naar defensieve versterkingen is Manchester City opnieuw uitgekomen bij Virgil van Dijk. Dat meldt The Daily Mail. De Southampton-verdediger moet in januari naar het Etihad Stadium komen.

City-manager Pep Guardiola is dik tevreden over zijn onverslaanbare selectie, maar wil in januari een extra centrumverdediger halen. Txiki Begiristain, sportief directeur van de Premier League-koploper, heeft naar aanleiding daarvan een shortlist opgesteld met daarop twee namen: Van Dijk en Real Sociedad-verdediger Inigo Martinez.

Guardiola heeft naar verluidt geen voorkeur: zowel Van Dijk als Martinez is welkom. Veel zal afhangen van Southampton en Sociedad. Van Dijk kostte afgelopen zomer nog 65 miljoen euro en dat was Manchester City te gortig, mede doordat de Oranje-international een half jaar uit de roulatie was met een blessure. Martinez heeft naar verluidt een afkoopsom van 33 miljoen euro in zijn contract staan.

Van Dijk is inmiddels weer honderd procent fit en speelt hij alles bij Southampton. Bij Manchester City moet hij of Martinez de blessures van John Stones en Vincent Kompany opvangen. Op dit moment is Eliaquim Mangala, die eerder dit seizoen nog op de transferlijst stond, de enige beschikbare centrale verdediger naast Nicolas Otamendi. Vincent Kompany is opnieuw out, en daar baalt Guardiola duidelijk van.