Controverse noopt Pro League tot actie: Kijken of dat technisch mogelijk is

Controverse noopt Pro League tot actie: "Kijken of dat technisch mogelijk is"

13-12-2017 23:35
2

De late afgelasting van Club Brugge-Sporting Charleroi zette kwaad bloed bij de bezoekers. De Henegouwers waren net niet in het stadion toen ze het nieuws te horen kregen. De Pro League kondigt aan te bekijken of het iets kan veranderen aan zulke situaties.

Felice Mazzu ventileerde eerder op de avond al zijn staalharde mening: een bezoekende ploeg moet sneller geïnformeerd worden bij een afgelasting. Mehdi Bayat, grote man van de Pro League (en, pikant detail, zelf bestuurslid bij Charleroi) sust de gemoederen. "Ik heb er net ook al met Vincent Mannaert, de manager van Club Brugge over gesproken. Morgen staat toch een Algemene Vergadering op het programma, daar kunnen we nadenken of we dit in de toekomst niet beter kunnen oplossen", verklaart hij bij Het Nieuwsblad.

"Het probleem is dat de scheidsrechter natuurlijk ook geen glazen bol heeft en dat we in een land leven waar het driehonderd dagen per jaar regent. Maar we kunnen wel bekijken of het technisch mogelijk is het werk van de scheidsrechter eerder te doen. Zo zouden we op tijd kunnen weten dat een wedstrijd niet gespeeld kan worden en kunnen we die overbodige verplaatsingen meteen ook vermijden", maakt Bayat zich sterk.