Scorende De Bruyne helpt Manchester City aan Premier League-record

Scorende De Bruyne helpt Manchester City aan Premier League-record

13-12-2017 22:55
3

Het Manchester City van Kevin De Bruyne heeft woensdagavond wederom zijn visitekaartje afgegeven in Engeland. Swansea City was geen partij voor de Premier League-koploper: 0-4. Ook Manchester United, met een scorende Romelu Lukaku, en Tottenham Hotspur wonnen.

Manchester City won de laatste veertien wedstrijden in de Premier League en voegde daar woensdag nummer vijftien aan toe. Nooit eerder won een Engelse ploeg zo vaak achter elkaar in de competitie. Heel veel moeite hoefde Manchester City daar woensdagavond niet voor te doen, want Swansea liet zich gemakkelijk naar de slachtbank leiden.

David Silva was de grote man in Wales door de 0-1 en 0-3 te maken. De wervelende Spanjaard was dit seizoen al betrokken dertien doelpunten. De overige goals werden gemaakt door De Bruyne, via een rake vrije trap, en Sergio Agüero. City-doelman Ederson imponeerde bovendien weer met een paar saves van wereldklasse.

In de schaduw van Manchester City wonnen Manchester United en Tottenham Hotspur ook hun wedstrijden. United had tegen het stugge Bournemouth genoeg aan een treffer van de felbekritiseerde Lukaku, terwijl Tottenham won door goals van Serge Aurier en Heung-Min Son. Bij The Spurs begon Jan Vertonghen in de basis en viel Mousa Dembélé na het uur in. Arsenal en Liverpool, met Simon Mignolet op de bank, stelden teleur met een doelpuntloos gelijkspel tegen respectievelijk West Ham United en West Bromwich Albion.

Alle uitslagen Premier League:
Newcastle United - Everton 0-1
Southampton - Leicester City 1-4
Swansea City - Manchester City 0-4
Liverpool - West Bromwich Albion 0-0
Manchester United - Bournemouth 1-0
Tottenham Hotspur - Brighton 1-0
West Ham United - Arsenal 0-0