Genk triomfeert na penalty's in knotsgekke partij met ongeziene omstandigheden

Genk triomfeert na penalty's in knotsgekke partij met ongeziene omstandigheden

13-12-2017 22:45
6

Na een heroïsche strijd vol doelpunten, glijpartijen en waterplassen heeft KRC Genk zich kunnen kwalificeren voor de halve finales van de Croky Cup. Het schakelde Waasland-Beveren uit na strafschoppen in een duel dat geteisterd werd door overvloedige regenval.

Na negentig doorregende minuten stond er in de Luminus Arena een 3-3-stand op het bord. Dat spektakel werd niet herhaald in de verlengingen, mede omdat de toestand van het veld dat gewoon niet meer toeliet. Na amper één minuut in de extra tijd kreeg Isaac Kiese Thelin wel een reuzekans. De Zweedse aanvaller had de bal maar binnen te duwen vanop één meter, maar die stremde in de modderpoel.

Waasland-Beveren had al rood gepakt in de reguliere speeltijd. Dat was er echter niet aan te zien in de verlenging. Enkel Marcus Ingvartsen kreeg nog een gouden opportuniteit. De Deense spits trapte voorlangs. Penalty's moesten het vonnis vellen, en daarin trok Genk aan het langste eind. Danny Vukovic pakte de eerste strafschop van Olivier Myny, waarna de thuisploeg foutloos bleef. Een misser van Victorien Angban zette een streep onder de droom van Waasland-Beveren. Genk gaat dus de trommel in voor de halve finales.