Genk en Waasland-Beveren houden gelijke tred in knotsgekke kwartfinale

13-12-2017 21:55
1

Verlengingen zullen moeten beslissen wie de halve finales mag spelen van de beker van België. Na negentig minuten staat het namelijk 3-3 in Racing Genk - Waasland Beveren.

Beide ploegen maakten er een waar spektakelstuk van in de Luminus Arena. De thuisploeg kwam al vroeg in de eerste helft op voorsprong via Malinovskiy. De middenvelder draaide het leer heerlijk in de verste bovenhoek. Amper vijf minuten later werd de voorsprong al verdubbeld toen Trossard optimaal profiteerde van een flater van Angban.

Na het geweldige openingskwartier van de thuisploeg kwam Waasland-Beveren beter in de wedstrijd. De eerste degelijke aanval van de bezoekers leverde meteen een doelpunt op. Een hoekschop van Morioka verdween via Nastic tegen de netten. Plots moest Genk achter het leer lopen. Een knal van Dierckx ging maar nipt naast het doel.

Even later plofte doelpuntenmaker Trossard plots tegen de grond na een duel met Morioka. De heroptredende flankaanvaller moest de wedstrijd staken en werd vervangen door Benson. Diezelfde Morioka zette vlak voor de rust de gelijkmaker op het scorebord. De Japanner rondde een tegenaanval af met een knappe lob.

De tweede helft begon in de striemende regen. Net als bij het begin van de eerste helft was Genk de betere ploeg, maar goed voetbal was zo goed als onmogelijk geworden op de doorregende grasmat. De wedstrijd leek op een 2-2 gelijkspel af te stevenen, tot Malinovskiy zijn tweede van de avond maakte met een vrije trap.

Feest in de Luminus Arena, maar Waasland-Beveren bleek een taai brok. Invaller Myny dwong alsnog verlengingen af. Diep in de toegevoegde tijd verschalkte hij Vukovic met een overhoeks schot. We krijgen nog dus nog minstens dertig minuten voetbal op de tot akker herschapen grasmat van Genk.