Ex-speler van Club en Charleroi wijst favoriet aan: ''Een gigantisch voordeel''

Ex-speler van Club en Charleroi wijst favoriet aan: ''Een gigantisch voordeel''

13-12-2017 15:00
4

Club Brugge en Charleroi bezetten de bovenste twee plaatsen in de Jupiler Pro League. Woensdag treffen de topploegen elkaar in de kwartfinale van de Croky Cup. Tim Smolders laat zijn licht schijnen op dit aantrekkelijke bekeraffiche.

Hoewel Charleroi afgelopen weekend voor een stunt zorgde tegen Anderlecht (1-3), ziet de oud-speler van beide ploegen Club toch als de favoriet. "Charleroi won dan wel in Anderlecht, winnen in Brugge is nog andere koek. Beide teams zijn in bloedvorm, maar de kern van Club is veel gestoffeerder om drie wedstrijden in één week op te vangen. Bovendien spelen ze thuis en dat is voor hen een gigantisch voordeel", geeft Smolders zijn mening in Het Laatste Nieuws.

Smolders weigert een nieuwe verrassing van de Carolo's echter uit te sluiten. "Vorig jaar konden ze in Anderlecht voor het eerst in bijna tien jaar zegevieren. De laatste zege dateerde van september 2007, een match die ik mij nog goed herinner omdat ik er het winnende doelpunt had gescoord. Nu is het ook tien jaar geleden dat Charleroi nog eens won en misschien is dat wel een voorteken'', waarschuwt de ex-prof.