Acheampong hoopt op komst landgenoot: ''Anderlecht kan hem zeker gebruiken''

Acheampong hoopt op komst landgenoot: ''Anderlecht kan hem zeker gebruiken''

13-12-2017 14:30
1

Anderlecht gaat zich in januari naar alle waarschijnlijkheid versterken met een nieuwe spits. Lukasz Teodorczyk stelt zwaar teleur, terwijl Hamdi Harbaoui en huurling Robert Beric niet goed genoeg zijn bevonden als eerste keus. Frank Acheampong doet alvast een goed woordje voor een topkandidaat.

De naam van Richmond Boakye is de laatste maanden al regelmatig gevallen. Paars-wit zou zelfs al een bod hebben uitgebracht op de Ghanese goalgetter van het Servische Rode Ster Belgrado. Frank Acheampong zou de komst van zijn landgenoot alvast toejuichen. "Ik ken hem redelijk goed: we speelden samen bij de U21 en we waren kamergenoten tijdens de laatste samenkomst met Ghana in oktober. Afgaande op wat Richmond bij de nationale ploeg presteert, zal Anderlecht hem zeker kunnen gebruiken'', laat de flankspeler weten in Sport/Voetbalmagazine.

Acheampong denkt dat Boakye een goede keus zou zijn. "Het is een soort allrounder die je op alle posities vooraan kunt zetten. Hij beschikt over een sterk lichaam, heeft de snelheid om op de flanken te spelen en kan vanuit elke hoek scoren. Hij moet nog 25 jaar worden en heeft toch al een pak clubs gekend. Maar ik heb de indruk dat hij uit zijn fouten heeft geleerd'', besluit de RSCA-speler.

Het is alleen nog maar zeer de vraag of Boakye naar het Astridpark komt. Hij zou namelijk zijn zinnen op andere bestemmingen hebben gezet. 

Lees ook: 'Geen Boakye of Mitrovic, maar RSCA denkt aan Tsjechische international'