Schokkende uitleg na gedwongen transfer van Ciman naar Los Angeles FC

  Schokkende uitleg na gedwongen transfer van Ciman naar Los Angeles FC

  Gepubliceerd: woensdag 13 december 2017 om 13:50wo 13-12-2017 om 13:50

  Laurent Ciman kreeg deze week geen leuke verrassing te horen. De verdediger moet van zijn club Montréal FC naar Los Angeles FC trekken. Hij wordt geruild voor twee andere spelers. Dat zorgt voor heel wat frustatie bij Ciman zelf, maar ook de supporters.

  De plotse overgang was bij Ciman al in het verkeerde keelgat geschoten. De verdediger trok naar Canada om zijn gehandicapte dochtertje de beste zorgen te geven. Nu moet hij verhuizen naar Los Angeles. Daar zijn ook de supporters niet tevreden mee. "De supporters van Montréal reageren zeer negatief op de transfer van Ciman", zegt Patrick Leduc van de Canadese tv-zender RDS aan de RTBF.

  De transfer kwam als een grote verrassing voor velen. "De beslissing van de nieuwe trainer Rémi Garde ligt aan de basis van deze overgang. Garde vindt dat de verdediging niet solide genoeg is. Ciman paste niet in zijn plannen. De Franse coach heeft alleen wellicht niet verwacht welke impact deze beslissing zou hebben."

  Geen consultatie
  Ook voor Ciman was de plotse transfer een grote schok. "Ciman is niet geconsulteerd. In zijn contract stond geen clausule dat hij niet uitgeleend mag worden, dus heeft Montréal het recht om dit te doen. Maar het is misschien wel een gevaarlijk spel", klinkt het.

  "Bovendien kun je je ook vragen stellen bij het systeem dat een Europese speler ineens ontdekt dat hij zonder zijn eigen medeweten van de ene dag op de andere van club moet veranderen", aldus Leduc.

  Plaats een reactie

  Toca +39888
  woensdag 13 december 2017 om 13:55
  Mensenhandel noemen ze zoiets.
  Vind ik leuk
  woensdag 13 december 2017 om 13:58
  en ik maar denken dat zulke praktijken illegaal waren... dom van mij!
  Vind ik leuk
  MrComment +1971
  woensdag 13 december 2017 om 14:15
  America, Fuck Yeah
  Vind ik leuk
  VeeDeeVee +15921
  woensdag 13 december 2017 om 14:35
  Ik zou gewoon weigeren en terug naar België keren.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws