Anderlecht zit in de problemen: Een non-prestatie, zo lek als een zeef was het

Anderlecht zit in de problemen: "Een non-prestatie, zo lek als een zeef was het"

13-12-2017 12:00
3

Anderlecht is aan een matig seizoen bezig. De komst van Hein Vanhaezebrouck heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar hij weet stilaan wat er hem te doen staat. Het spelsysteem en de invulling ervan krijgt stilaan vorm, maar toch slaagt paars-wit er maar niet in om een constante in zijn prestaties te krijgen.

Peter Vandenbempt zag Anderlecht op alle vlakken tekort schieten tegen Charleroi. “Zo ongeveer alles was slecht in het spel van Anderlecht, individueel en collectief. Spelers als Hanni, Dendoncker, Onyekuru liepen zich keer op keer vast met de bal, er was nauwelijks beweging voor de bal en van achteruit werden onophoudelijk doelloze raketten afgevuurd”, opent hij in Sport/Voetbalmagazine.

Niet enkel voorin was het belabberd, ook de defensie van paars-wit zag er allesbehalve secuur uit. "Een non-prestatie met daarbovenop: alle sluizen open achteraan. Alle organisatie leek zoek, verdedigers worstelden met hun positiespel, gingen ongepast doordekken, verloren duels en panikeerden in balbezit."

"Anderlecht was lek als een zeef. Kara blijkt een onmisbare pion en als Spajic begint te zwemmen maakt hij vooral veel onnodige (en gevaarlijke) overtredingen. Aan de vooravond van een bezoek aan een ploeg die vlot de ruimtes vindt en bespeelt én makkelijk scoort, is dat een verontrustende gedachte voor een – ja toch ? – kandidaat-kampioen", maakt de radioman zich toch wat zorgen.