Club Brugge heeft spitsen bij de vleet: Zij zijn het beste duo, als ze fris zijn

Club Brugge heeft spitsen bij de vleet: "Zij zijn het beste duo, als ze fris zijn"

13-12-2017 10:00
1

Club Brugge staat ruimschoots aan de leiding in de Jupiler Pro League. Verdedigend staat het als een huis en voorin heeft Ivan Leko een pak keuzemogelijkheden. Zijn assistent, Rudy Cossey, weet dat het een luxeprobleem is. Toch heeft de T2 van Blauw-Zwart een voorkeur voor één bepaald spitsenduo.

Met Jelle Vossen, Abdoulay Diaby, Wesley Moraes en Emmanuel Dennis heeft Club maar liefst vier spitsen voor twee posities. Cossey schuift de laatste twee naar voren, maar hij stelt daar wel een voorwaarde bij. "Op papier het beste koppel. Als ze fris zijn, heb je het explosieve van Dennis gekoppeld aan de kracht van Wesley. De ene vrij balvast en de andere de loper eromheen", geeft de assistent van Leko aan in Sport/Voetbalmagazine.

Beide aanvallers begonnen uitstekend aan het seizoen, maar ineens stokte de motor een beetje, waardoor ook Vossen en Diaby meer speelkansen kregen. "Ze waren een tijdje vrij complementair, tot ze allebei op dezelfde manier gingen lopen, allebei de bal zochten, allebei afhaakten en Dennis iets te veel de individuele actie ging opzoeken, zodat Wesley wat werd afgeremd", besluit Cossey.