Zit de interlandcarrière van Kompany er al op? Je hebt er niets meer aan

Zit de interlandcarrière van Kompany er al op? "Je hebt er niets meer aan"

13-12-2017 07:32
4

De strijd tegen blessures van Vincent Kompany kan op zijn minst pijnlijk genoemd worden. De verdediger doet er alles aan om fit te geraken, maar de man van glas hervalt steeds. Pep Guardiola lijkt hem al opgegeven te hebben. Moet ook Roberto Martinez dat doen?

"Alweer?! Dat schoot door mijn hoofd toen ik hoorde dat Kom­pany dit weekend geblesseerd naar de kant moest", zegt Hugo Broos in Het Nieuwsblad. De coach was diegene die hem op jonge leeftijd lanceerde bij Anderlecht. "Of ik verbaasd was? Neen, ­helemaal niet. Het is een weerkerend fenomeen."

Kompany wil er nog graag bij zijn op het WK in Rusland. Het is nog maar de vraag of we ook op de verdediger moet hopen. "Hij sukkelt van de ene blessure in de andere. Dat is niet nieuw. Maar een goed teken is het zeker niet. Met een WK dat er zit aan te komen… Ik denk dat eens grondig geanalyseerd moet worden of het nog wel opportuun is om hem mee te nemen naar het tornooi", zegt Broos.

"Want je loopt gewoon het risico om al na één wedstrijd een speler kwijt te zijn. Is dat het risico waard om een andere thuis te ­laten? Ik weet het niet. Maar het is een vraag die we ons moeten stellen. Dat hij dan als aanvoerder nog wel een belangrijke rol kan spelen in de kleedkamer? Neen, als hij geblesseerd is, heb je er niets meer aan, hè", klinkt het. Kompany gaf al aan dat het WK waarschijnlijk zijn laatste periode als Rode Duivel is. Mogelijk zit de interlandcarrière van Kompany er nu dus al op.