Bekerwedstrijd tegen nummer twee kan Clubsupporters helemaal niet verwarmen

Bekerwedstrijd tegen nummer twee kan Clubsupporters helemaal niet verwarmen

13-12-2017 07:15
3

Zorgen om het speelveld bij Club, maar ook zorgen om de sfeer. De Bruggelingen spelen de kwartfinales van de Croky Cup tegen de nummer twee van de Jupiler Pro League. Maar toch kan dat de Clubsupporter niet verwarmen om af te zakken naar het stadion.

In de competitie is het stadion tijdens het weekend zo goed als altijd uitverkocht. Voor de Belgische beker blijft het moeilijk om supporters aan te trekken. We krijgen dan wel de nummer één tegen de nummer twéé van de competitie te zijn, toch zullen er volgens Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws maar rond de 10.000 fans zijn. Al is dat niet meteen een slecht resultaat, zo zou het de op twee na drukst bewoonde bekermatch van de laatste vijf jaar in het Jan Breydelstaidon zijn.

Bij Club schat men ook dat de sneeuwval van de voorbije dagen een invloed had op de ticketverkoop. De invloed zou zelfs een vierde minder toeschouwers zijn. De ticketverkoop is echter nog niet gesloten, waardoor er nog steeds toeschouwers naar Brugge kunnen afzakken.

Jan Breydel zal minder kolken, tot de grote teleurstelling van Ivan Leko. "Morgen hebben we de steun van onze supporters nodig", klonk het gisteren nog op de officiële website van Club Brugge. "Onze twaalfde man is echt nodig in deze zeer belangrijke wedstrijd. 15.000 of 30.000 fans in het stadion, dat maakt gewoon een verschil", vertelde hij.