Kortrijk maakt einde aan bekerdroom van Gent na doelpuntrijke wedstrijd

Kortrijk maakt einde aan bekerdroom van Gent na doelpuntrijke wedstrijd

12-12-2017 21:54
6

KV Kortrijk heeft zich geplaatst voor de halve finales van de beker van België na een knappe 4-1 zege tegen AA Gent.

Het veld in het Guldensporenstadion werd met behulp van vrijwilligers sneeuwvrij gemaakt, maar de grasmat had toch meer weg van een akker. Dat leek de thuisploeg in de eerste helft allerminst te belemmeren. Kortrijk kwam al na vijf minuten op voorsprong via Rougeaux, die een hoekschop tegen de touwen knikte.

Die voorsprong stond echter niet lang op het scorebord. Een verlengde vrije trap kwam via de lat voor de voeten van Sylla, die de gelijkmaker tegen de touwen buffelde. Daarna nam Kortrijk het commando opnieuw over. Chevalier kwam net tekort om een voorzet binnen te duwen, maar Ouali had meer geluk.

Hij kwam goed ingelopen op een voorzet van de Smet en tikte de 2-1 voor Kalinic. Kort voor de pauze mochten de boeken helemaal dicht voor Gent. Na een corner nam Ajagun de afvallende bal meteen op de slof en schoot pardoes in de verste winkelhaak. De bezoekers probeerden de bakens te verzetten, maar de 3-1 was een mokerslag.

Het gelegenheidselftal van Yves Vanderhaeghe kwam er nauwelijks aan te pas. In de tweede helft kwam Gent een paar keer opzetten, maar een sterk keepende Kaminski gaf geen krimp. Een kwartier voor affluiten mocht de Kortrijkse supporters het feest helemaal inzetten toen Stojanovic de 4-1 eindstand vastlegde.

Lees ook: Vanderhaeghe krijgt kritiek van fans: "Waarom spelen met een halve b-ploeg?"