Mourinho deelt sneer uit aan Guardiola: 'Verschil in gedrag en in educatie'

Mourinho deelt sneer uit aan Guardiola: 'Verschil in gedrag en in educatie'

12-12-2017 19:50
3

José Mourinho en Pep Guardiola hebben gereageerd op het opstootje dat na de topper tussen Manchester United en Manchester City ontstond. De Portugees zou daarbij onder meer een pak melk naar zich toegegooid hebben gekregen.

De ruzie heeft de titel Milk-gate gekregen. Mourinho verwijt de rivaal dat het de 1-2 zege wel erg uitbundig vierde, maar Guardiola is zich van geen kwaad bewust. "Ik spoor mijn spelers aan om successen te vieren, maar natuurlijk wel in de kleedkamer en met veel respect voor onze tegenstander. Dat geldt niet alleen voor United."

"Mensen moeten begrijpen dat wij blij waren, maar dat vierden we correct", vervolgt de Spanjaard. "Dit was een overwinning op onze belangrijkste rivaal én een overwinning in een derby. Ik denk dat alle teams in de wereld die een derby winnen blij zijn. Toen we dit soort wedstrijden bij Bayern München wonnen waren we ook blij en bij Barcelona vierden we derbyzeges ook."

De persconferentie van Mourinho begon iets later en The Special One greep dat dan ook aan om Guardiola van repliek te dienen. "Voor mij is het een kwestie van verschillen: een verschil in gedrag, een verschil in educatie. Dat is het hele verhaal, en niets meer." De FA begon maandag al een onderzoek naar het incident.