Genk beschermt zwart schaap van de fans: Zijn positie staat niet ter discussie

Genk beschermt zwart schaap van de fans: "Zijn positie staat niet ter discussie"

12-12-2017 18:49
7

Bij KRC Genk is men absoluut niet tevreden met de huidige gang van zaken. Albert Stuivenberg werd dan wel onslagen, maar ook CEO Patrick Janssens krijgt heel wat kritiek. Bij Genk houden ze nog de hand boven zijn hoofd.

Voor voorzitter Peter Croonen is er absoluut nog geen sprake van een ontslag. "De beslissingen om Peter Maes te ontslaan en Albert Stuivenberg aan te stellen waren collegiale beslissingen. Als CEO heeft Patrick daar natuurlijk initiatieven in genomen, maar Patrick niet alleen. Zijn positie staat niet ter discussie", klinkt het in TVL Sportcafé.

De Genkse supporters zouden graag wat meer ervaren karakterspelers in de kern zien. Maar bij Genk wil men niet veranderen en blijft men voor de jeugd kiezen. "Dat is een filosofie, een DNA. Ik denk dat het belangrijk is dat we daar consequent in zijn. Jonge talenten komen naar ons omdat ze bij ons makkelijker de kans zullen krijgen om door te schuiven naar de A-kern en uiteindelijk de eerste ploeg. Als we dat zouden aanpassen, zouden we onze belangrijkste troef te grabbel gooien. Dat mogen we absoluut niet doen", vertelt hij.