Sterkhouder van Club is op weg naar record: Je moet er talent voor hebben

Sterkhouder van Club is op weg naar record: "Je moet er talent voor hebben"

12-12-2017 17:55
4

Ruud Vormer is dit seizoen opnieuw de grote uitblinker bij Club Brugge. De Nederlander verzamelde ondertussen al dertien assists in de Jupiler Pro League. Niemand deed ooit beter.

Het is al van het seizoen 2004-2005 geleden dat er nog iemand zo snel aan dat aantal kwam. Dat was Marius Mitu in zijn periode bij SK Lierse. De Roemeen eindigde toen op een totaal van negentien assists. Seizoensrevelatie Ryota Morioka van Waasland-Beveren is eerste achtervolger met 'slechts' negen stuks. Zelfs in Europa laat Vormer de concurrentie ver achter zich.

Kevin De Bruyne David Silva (allebei Manchester City), Hakim Ziyech (Ajax), Pione Sisto (Celta de Vigo) en Florian Thauvin (Marseille) zitten aan acht assists. Vormer doet nu zelfs al beter dan de beste aangevers van de voorbije 14 jaar Beter dan illustere voorgangers als Victor Vázquez, Thorgan Hazard, Milan Jovanovic, Matías Suárez, Kevin De Bruyne, Mbark Boussoufa en... Ivan Leko.

Veel training
De Kroaat is als trainer van natuurlijk ideaal geplaats om de statistieken van Vormer te beoordelen. "Ruud heeft natuurlijk een uitstekende traptechniek. Dat is de basis", vertelde Leko aan Het Laatste Nieuws. "Maar dat alleen is niet voldoende. Als aangever moet je ook het moment aanvoelen wanneer en waar je de bal moet geven. Dat is het moeilijkste onderdeel."

"Je moet er talent voor hebben. Er zijn er die dat perfect kunnen en er zijn er die het nooit zullen kunnen. "Ruud weet goed in welke zones hij de bal moet droppen. Net als de spelers die anticiperen op zijn voorzetten weten in welke zones ze moeten lopen. Alleen is dat geen toeval, maar het resultaat van veel trainingen. Drillen, drillen, drillen...", besloot Leko.