Analist ziet één topfavoriet: 'Voorlopig spreekt alles in het voordeel van Club'

Analist ziet één topfavoriet: 'Voorlopig spreekt alles in het voordeel van Club'

12-12-2017 17:12
2

Volgend week staat de kraker tussen Club Brugge en Anderlecht op het programma in de Jupiler Pro League. In de rangschikking bedraagt de kloof tussen beide ploegen tien punten. Paars-Wit dan ook vooral voorkomen dat de voorsprong van de leider nog groter wordt.

Volgens Peter Vandenbempt zal dat echter geen sinecure zijn. "Of we na de topper van zondag tussen Club Brugge en Anderlecht de kampioen zullen kennen? Zo snel gaat het allemaal niet, maar voorlopig spreekt wel alles in het voordeel van Club Brugge", vertelde de analist op de website van Sporza.

Blauw-Zwart staat volgens de analist veel verder dan zijn grote rivaal. "Als je kijkt hoe sterk Club was voor de rust tegen een weliswaar zwak Lokeren. Ze hebben ook al bijna twee jaar thuis niet meer verloren. Het is een ploeg die ingespeeld is, die overloopt van het vertrouwen en die weet dat als het moeilijk gaat, het toch nog goed komt."

"Bovendien ruikt Club bloed natuurlijk tegen een Anderlecht-elftal dat nog zoekende is en een onvolledige kern heeft door blessures en schorsingen. Ik denk dat Vanhaezebrouck gelijk heeft als hij al tevreden zal zijn dat Anderlecht een punt pakt in Brugge", besloot de radiocommentator.