Interim-coach aast niet op definitieve opdracht: Dat zou niet loyaal zijn

Interim-coach aast niet op definitieve opdracht: "Dat zou niet loyaal zijn"

12-12-2017 16:55
1

Jos Daerden is de nieuwe hoofdcoach bij Racing Genk zolang er geen opvolger is voor de ontslagen Albert Stuivenberg. De 63-jarige Limburger aast echter niet op een definitieve opdracht in de Luminus Arena.

De eerste wedstrijd voor de interim-trainer van Genk is de bekermatch tegen Waasland-Beveren. Daerden is zeker niet van plan het roer helemaal op te gooien. "Ik ga me zeker niets anders gedragen als voordien, anders moet je een masker opzetten en dat wil ik niet. Alleen zal ik nu de eindbeslissingen moeten nemen", vertelde hij aan Het Laatste Nieuws.

Daerden heeft goed kunnen samenwerken Stuivenberg. Hij heeft dan ook geen zin om te azen op een definitieve opdracht als hoofdtrainer. "Het was een verrijking voor mij en ik hoop dat hij toch een paar dingen van mij heeft opgepikt. Als de tijd rijp is zullen we wel een keer samenzitten en bekijken waar of hoe we in de loop van dit seizoen hadden kunnen bijsturen."

"Maar de visie die we samen hadden, daar sta ik nog steeds volledig achter. Anders zou ik ook niet loyaal zijn ten opzichte van Albert. Het zou van mijn kant heel raar zijn moest ik morgen een ‘Frutosje’ doen", besloot Daerden met een knipoog naar Anderlecht.