De Condé reageert: Albert begreep zelf dat het zo niet verder kon

De Condé reageert: "Albert begreep zelf dat het zo niet verder kon"

12-12-2017 11:00
1

Racing Genk heeft zondag zijn trainer aan de deur gezet, Albert Stuivenberg moest zijn koffers pakken. Dimitri De Condé vond dat duidelijk geen gemakkelijke beslissing.

In Het Belang Van Limburg geeft De Condé aan dat het voor iedereen een moeilijke situatie is. "Leuk is anders. Dit is een nederlaag voor heel de club. Ook Albert besefte dat het zo niet verder kon, er zat zaterdag totaal geen beleving meer in de ploeg. Ik heb intussen de spelersgroep toegesproken en hen op hun verantwoordelijkheid gewezen. Het woord is nu aan hen."

De match tegen Eupen was zonder meer de druppel. "Ik volg elke match van Genk als een fanatiek supporter. Dan doet het pijn als je een wedstrijd ziet, zoals die van zaterdag. De ploeg was zielloos, miste elke vorm van beleving. Dat slaat over op de tribunes, ik heb alle begrip voor de zware ontgoocheling bij onze supporters."

Genk moet echter meteen vooruitkijken. "Ik ben meteen aan de slag gegaan met de staf, die in afwachting van een nieuwe hoofdcoach de sportieve leiding overneemt. Ik heb gesprekken gevoerd met Jos Daerden en Domenico Olivieri, die de overstap maakt van de beloften. Domenico weet als geen ander, waarvoor deze club wil staan. En zal dat ook overbrengen op de spelers."

Contact houden
Opvallend genoeg zal De Condé wel contact houden met Stuivenberg. "We hebben kort gepraat en afgesproken dat we mekaar binnenkort opnieuw zullen treffen voor een grondige evaluatie van wat er fout is gelopen. Zodat alle partijen daar hun lessen uit kunnen trekken voor de toekomst. Mijn respect voor Albert Stuivenberg is enorm. Er zijn veel trainers die luid roepen dat ze keihard werken maar weinigen kloppen zoveel uren als hij. Hij was heus ook veel harder en veeleisender dan dat hij door bepaalde media werd afgeschilderd."