Anthuenis noemt vier kandidaten voor Genk: Zij weten wat er nodig is

Anthuenis noemt vier kandidaten voor Genk: "Zij weten wat er nodig is"

12-12-2017 10:30
3

Racing Genk heeft afgelopen zondag weeral een coach ontslagen, de vijfde die moet vertrekken op amper vijf jaar. Wat loopt er mis bij Racing Genk? Ex-kampioenenmaker Aimé Anthuenis probeert dat te doorgronden.

Anthuenis ziet dat Genk niet anders is dan alle reeksgenoten. "Als men in het voetbal over een lange termijn spreekt dan gaat het in werkelijkheid over een week. De tijd tussen twee wedstrijden, langer is het niet. Als het goed draait, is zo'n langetermijnvisie heel mooi, maar de enige visie die een coach moet hebben, is punten pakken", klinkt het somber in Het Laatste Nieuws.

Het feit dat Albert Stuivenberg weg moest staaft dat idee. "Stuivenberg paste perfect in de visie van Genk omdat hij vorig seizoen ook ondersteund werd door de resultaten. Ze misten Play-Off 1, maar iedereen was het erover eens dat Genk het mooiste voetbal van België speelde. Is hij sindsdien een andere trainer geworden? Is zijn visie veranderd? Ik denk het niet. Dus langetermijnvisie of niet, Stuivenberg ligt eruit omdat hij niet voldeed aan het verwachtingspatroon dat door het bestuur gecreëerd is. Negende met 23 op 54, dat is te weinig voor Genk."

Om de fans terug te winnen kan Genk nu best een kind van het huis kiezen. "Ik zou gaan voor een trainer van de nieuwe generatie mét een Genks verleden. Hasi, Thijs, Clement, Sonck, dat zijn jonge trainers die weten wat nodig is om een succesverhaal te creëren in Genk omdat ze het zelf meegemaakt hebben", aldus Anthuenis. Noch Thijs, noch Sonck hebben echter ervaring als hoofdcoach...