Misschien moet Club Brugge Simons opstellen tegen Anderlecht

"Misschien moet Club Brugge Simons opstellen tegen Anderlecht"

12-12-2017 10:15
4

Club Brugge geeft zondag in eigen huis Anderlecht partij, bij een zege staat het zowaar dertien punten voor op de aartsrivaal. Ariël Jacobs, ex-trainer van Anderlecht, vraagt zich af of Timmy Simons terug zal opduiken.

Door de schorsing van Lukasz Teodorczyk denkt Jacobs dat Anderlecht zonder spits zal spelen. Geen goeie zaak voor Club. "Het zal Club, dat volgens mij in eigen huis van zijn eigen sterkte zal willen uitgaan, in de problemen brengen. En dan wil ik het wel eens zien", zo vertelt Jacobs.

Zonder vaste tegenstander kan de defensie van Club in de problemen komen. "Dat zijn stuk voor stuk verdedigers die graag een rechtstreekse tegenstander vóelen. Ik kan me niet voorstellen dat zij Hanni tot op het middenveld zullen volgen. De oplossing kan zijn om Timmy Simons achterin op te stellen - hij kan inzakken en doorschuiven wanneer nodig."

De kans dat Ivan Leko gaat luisteren naar die raad is bijzonder klein, want de inmiddels 41-jarige Simons heeft dit seizoen amper 215 speelminuten in de Jupiler Pro League.