Zet bestuur van Genk zichzelf uit de wind? Blessurelast is ons opgebroken

Zet bestuur van Genk zichzelf uit de wind? "Blessurelast is ons opgebroken"

12-12-2017 09:20
5

KRC Genk besloot om na de mindere resultaten afscheid te nemen van Albert Stuivenberg. De coach kreeg zijn ontslag aangeboden, maar heel wat fans vonden dat ook Patrick Janssens en Dimitri De Condé schuldig waren aan de slechte resultaten.

De Condé zelf wil de schuld niet op de coach steken. Toch werd er gekozen voor een ontslag. Waar het fout liep, weet Condé wel. "Een aantal oorzaken zijn al aangehaald, vooral de blessurelast is ons erg zwaar opgebroken. Ook daar gaan we op zoek naar de oorzaken van zoveel langdurig geblesseerden. Maar we zullen dus nog verder gaan in onze analyse en proberen te achterhalen, waarom de ploeg steeds meer beleving miste", klinkt het in Het Belang van Limburg.

Brede kern?
Supporters vinden dat de kern ook niet breed genoeg is. De Condé begrijpt die frustaties. "Maar dat heeft dus te maken met de blessurelast en onze filosofie om de kern niet te breed te laten worden, waardoor onze eigen jongeren ook kunnen doorgroeien", zegt hij.

"Neem nu de flanken. We hebben heel veel moeite moeten doen om Leandro Trossard aan boord te houden. Daar kwam met Benson een beloftevolle speler bij. Plus Buffel en Zhegrova maakte dat vier spelers voor twee plaatsen. Hadden we daar nog een basisspeler moeten bijhalen? Maar Trossard viel voor vier maanden uit en we kwamen in de problemen."

"Nog frappanter was de positie 6, die in onze offensief ingestelde ploeg enorm belangrijk is. Dat wisten we, daarom waren er met Berge, Heynen en Zebli drie spelers voorhanden. Als ze dan alle drie uitvallen… Dat is een probleem, waarmee we nog enkele weken zullen geconfronteerd worden en dat moeilijk op te lossen is", besluit hij