Soetaers blikt terug op moeilijke Ajax-periode: Ze zijn héél kritisch
  Soetaers in 2004 als Ajacied, met een piepjonge Thomas Vermaelen

  Soetaers blikt terug op moeilijke Ajax-periode: "Ze zijn héél kritisch"

  Gepubliceerd: dinsdag 12 december 2017 om 08:51di 12-12-2017 om 08:51

  Ajax-aankoop Hassane Bandé moet proberen om zich in zijn eerste maanden niet al te veel aan te trekken van het kritische publiek in Amsterdam. Dat zegt voormalig Ajacied Tom Soetaers. Onze landgenoot speelde één seizoen (2004/05) in de Arena. 

  "Ik herinner me nog dat we tegen Feyenoord speelden en er alleen op training al 5.000 fans stonden", blikt de inmiddels 37-jarige Soetaers terug met Het Laatste Nieuws. "Ze zijn heel kritisch. Toen ze floten, niet eens op mij maar op de hele ploeg, speelde ik nóg meer op safe."

  "Ik kwam op den duur het veld op met het voornemen om zo weinig mogelijk fouten te maken. Ik moet soberder spelen, zo dacht ik. Fout. Dat is de verkeerde instelling", vervolgt hij. "Ik was een speler die het, zoals Bandé, moest hebben van mijn acties. Op safe spelen, maakte net dat ik nog meer het vertrouwen verloor. Aan dat publiek mag je je niet storen."

  Hij heeft nog een tip voor Bandé, die in juli aansluit in Amsterdam. "Voor zijn integratie zou ik Bandé toch aanraden Nederlands te leren. Ajax ziet in hem een investering op langere termijn. Als hij pas over een aantal jaren wordt verkocht, moet hij zichzelf in de tussentijd wel verstaanbaar weten te maken. Al is het maar om naar de supermarkt te kunnen gaan."

  Lees ook: Mulder bereidt Bandé voor op 'spijkerharde' Ajax-wereld: 'Dat zal ze leren!'

  Plaats een reactie

  BST83 +847
  dinsdag 12 december 2017 om 09:22
  Ze zijn niet allemaal gelijk gij eh Tom. Sommige slagen wel bij een buitenlandse club.
  Vind ik leuk
  VeeDeeVee +16062
  dinsdag 12 december 2017 om 10:08
  Ik denk dat Bandé meer talent heeft in zijne klein..
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws