Club uitgelachen na befaamde viering: Heb je ooit zoiets gezien?

Club uitgelachen na befaamde viering: "Heb je ooit zoiets gezien?"

12-12-2017 08:37
13

In Nederland zijn ze Jordy Clasie zeker nog niet uit het oog verloren. Het viel onze noorderburen op dat de aan Club Brugge verhuurde middenvelder nog eens negentig minuten speelde. De analisten van Voetbal Inside moeten wel nog wennen aan tradities bij Blauw-Zwart.

Clasie kreeg tegen Lokeren (3-1) zijn eerste basisplaats van Ivan Leko, omdat concurrent Marvelous Nakamba werd gespaard voor de topper tegen Anderlecht. Clasie speelde een sterke match, die hij bekroonde met een fraaie assist bij de 3-0 van Abdoulay Diaby. De zeventienvoudig international van Oranje mocht veel complimenten in ontvangst nemen voor zijn optreden. Zowel Leko als de fans waren erg positief.

De 26-jarige Nederlander veroverde de harten in het Jan Breydelstadion en werd uitgekozen om het ''We are Bruges. Super Bruges'' te leiden voor de spionkop. In zijn thuisland werd maar raar opgekeken van dat moment. "Heb je ooit zoiets gezien", vroeg René van der Gijp zich af, waarna er aan tafel hard werd gelachen om het fragment. Johan Derksen vindt de traditie bij Club ook maar niks. "Ik zou dit als speler weigeren. En ik zou dat rare kapsel van die Clasie ook weigeren", besloot de ongenuanceerde Derksen.