Zorgen om Kompany: 'Zou hij zijn schoenen beter niet aan de wilgen hangen?'

Zorgen om Kompany: 'Zou hij zijn schoenen beter niet aan de wilgen hangen?'

12-12-2017 08:04
1

Vincent Kompany vierde nog maar net zijn comeback of hij raakte opnieuw geblesseerd. De verdediger blijft tijdens de rust van de Manchester Derby in de kleedkamer, tot de grote irritatie van Pep Guardiola. Is het stilaan einde carrière voor Kompany?

Volgens columnist Hugo Camps moet Kompany alleszins beginnen nadenken over zijn carrière. 'Kompany leeft al anderhalf jaar van comeback naar comeback en de periodes dat hij fit is, worden steeds korter. In dat anderhalf jaar was hij 304 dagen buiten strijd. Dan ben je meer mascotte dan voetballer', klinkt het in Het Laatste Nieuws.

'De vraag dringt zich op, maar niemand durft ze hardop te stellen: zou Vince de shoes niet beter aan de wilgen hangen? Straks blijft er niets meer over van zijn iconische status. Er komt een moment dat hij in bescherming moet worden genomen tegen zijn onverzadigbare eerzucht. Het sukkelstraatje wordt te lang voor een paar uur voetbalplezier. Ergo, in de opeenvolgende blessurelast brokkelt zijn uitstraling van cultvoetballer genadeloos af.'

De verdediger gaf aan dat hij na het WK wil stoppen als Rode Duivel (al kwam hij al enigszins terug op zijn woorden). Het is nog maar de vraag of hij het WK ook haalt. 'Het goddelijke verdampt aan gekneusde hamstrings. Kompany wil er in Rusland absoluut bij zijn. Desnoods aan de beademing. Maar kan dat, een farao op krukken', besluit Camps.