Belg in Nederland beschuldigd van matchfixing: Dit kan toch niet

Belg in Nederland beschuldigd van matchfixing: "Dit kan toch niet"

Gepubliceerd: dinsdag 12 december 2017 om 07:50di 12-12-2017 om 07:50

Bram Castro kende het afgelopen weekend één van de allerslechtste dagen uit zijn al meer dan vijftien jaar durende loopbaan als keeper. Onze 35-jarige landgenoot ging namens het Nederlandse Heracles Almelo meermaals  in de fout tijdens het pak slaag bij AZ Alkmaar: 5-0. Castro wordt zelfs beticht van matchfixing.

Dat gebeurde aan tafel van het voetbalprogramma Voetbal Inside, waar de beelden nog eens werden getoond. Bij de 1-0 tikte hij de bal in zijn eigen doel, waarna hij bij de 2-0 volkomen over een zacht schot dook. "Die had wat ingevuld’", begon Telegraaf-journalist Valentijn Driessen zijn beschuldiging. "Eigenlijk moet iemand hier toch een keer achteraan", pleitte Driessen direct voor een onderzoek bij het zien van de tweede grote flater.

Presentator Wilfred Genee vroeg bevestiging of Driessen aan matchfixing dacht. "Dit kan toch niet jongens. Dit is echt onmogelijk, zelfs voor een slechte keeper als Bram Castro. Hij laat deze bal gaan en de andere sloeg hij in zijn eigen goal. Ik heb hier gewoon mijn twijfels bij. Ja, zware twijfel", doet hij straffe uitspraken aan het adres van Castro.

Castro zelf reageerde maandag al in de Nederlandse media op zijn offday. Hij toonde zich daarbij bewust van zijn ongelukkige optreden. Het had overigens weinig gescheeld of Castro was deze zomer naar ons land teruggekeerd. Castro ging zo goed als zeker naar AA Gent, maar terwijl hij in Gent was om de deal af te ronden ketste de deal toch nog plotseling af. Uiteindelijk was het een ontevreden Castro die de knoop doorhakte en afzag van een transfer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws